dimarts, 14 de febrer del 2017

RESSENYA: TODAS MIS HERIDAS (KATHLEEN GLASGOW)


Hola a tothom,
Avui us porto la ressenya d’un llibre que m’he llegit a principis d’aquest any, “Todas mis heridas”. Crec que és el primer llibre que m’he llegit aquest any i no ha estat una mala elecció perquè, en general, m’ha agradat bastant. Aquí us deixo la ressenya:

FITXA TÈCNICA

TÍTOL: Todas mis heridas
AUTORA: Kathleen Glasgow
Nº PÀGINES: 448
IDIOMA: Castellà
EDITORIAL: Montana
SINOPSI: Charlie está deshecha. Con solo diecisiete años, ha perdido ya mucho más de lo que la mayoría de las personas llega a perder en toda su vida. Mientras el resto de las chicas de su edad solo se preocupan por banalidades, Charlie ha tenido que madurar repentinamente y aprender a olvidar. Pero olvidar no es fácil, y ella solo sabe hacerlo autolesionándose. Cada nueva herida, golpe o corte la ayudarán a borrar de su mente lo que pasó con su padre, su mejor amiga y su madre.
Y cuando Charlie se ve obligada a abandonar el centro de rehabilitación en el que lucha por sobrevivir, se encuentra sola en un viaje inimaginable, un largo trayecto que ha de permitirle curar todas sus heridas.



OPINIÓ PERSONAL

El llibre, tal com diu la sinopsi, comença amb la protagonista, la Charlie, en un centre de rehabilitació. El principi del llibre, penso que és la part més complicada, ja que és quan la Charlie, que és la narradora de la història, ens comença a posar en situació a través de les seves reflexions i explicacions sobre el centre de rehabilitació, la gent que hi treballa i altres noies que es troben allà. L’inici de la història no és d’aquells que t’enganxa des de la primera pàgina, ja que la primera part és més aviat una introducció a la situació de la protagonista i en aquesta introducció fa moltes referències a coses que li han passat, que els lectors desconeixem, de forma que és una mica confús.


Personalment penso que en el moment en què es veu obligada a abandonar el centre és quan l’acció realment comença i la trama va millorant cada vegada més. A partir d’aquest punt es comencen a desvelar secrets del seu passat, descobrim com és realment la protagonista i apareixen molts personatges nous que són els que li donen emoció a la història. Personalment crec que aquest és un punt d’inflexió en la història, ja que la trama comença a enganxar més i et provoca ganes de saber que passarà després, tot i que hi ha certs moments una mica lents en què no passen gaires coses i trobes a faltar el ritme de l’acció.


Sobre la idea general de la història, crec que és molt bona. Et fa posar en la pell d’una noia que ha passat per coses que una adolescent normal no hauria de passar i ha experimentat emocions i penes molt grans per l’edat que té, de forma que en aquest sentit et fa reflexionar i pensar en la teva pròpia situació, a la vegada que et fa adonar-te de la fortalesa de la Charlie per haver sobreviscut a tantes coses i seguir tirant endavant. Encara més, el conèixer el seu passat t'ajuda a entendre les seves motivacions al llarg de la història i no et pots enfadar amb ella, encara que consideris que no està actuant bé. 


Per si algú s’ho preguntava, sí que hi ha un element romàntic/amorós al llarg de la història que té una gran importància pel desenvolupament d’aquesta i de la Charlie. Però no és la típica història d’amor, la veritat és que surt molt del que seria un amor normal, però t’enganxarà com una mala cosa i està molt ben creada i treballada perquè d'alguna forma t'endinsis en la dinàmica d'aquest tipus amor. I sobre el final, només diré que a mi m’ha agradat molt i crec que és adequat per la història que se’ns explica.


Sobre el llibre més en general, en la part inicial i més introductòria els capítols són molt curts i es llegeixen amb molta rapidesa, mentre que, a mesura que va avançant la història, els capítols cada vegada es tornen més llargs. El llenguatge és senzill i fàcil de llegir.

En conclusió, jo diria que si t’agraden les històries amb personatges potents que han passat per experiències dures, que parlen sobre el que és l’auto-destrucció, amb una història d’amor diferent de l’habitual i, en general, una història una mica més fosca, però a la vegada molt reveladora aquest llibre és per tu.

Espero que us hagi agradat la ressenya, us animeu a llegir el llibre i moltes gràcies per haver-la llegit!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada