dimecres, 19 d’octubre del 2016

RESSENYA: LA RÀBIA (LOLITA BOSCH)


Hola a tots,
Avui us porto, després de gairebé una setmana, la ressenya d’un llibre amb una temàtica que m’ha semblat realment interessant: el bullying. L’autora del llibre, Lolita Bosch, va confessar en el temps que el llibre va ser publicat que ella va ser víctima del bullying des dels 14 fins als 17 anys i que el que s’explica en el llibre està totalment basat en la seva experiència personal, de forma que això li dóna encara un toc més profund al llibre.

FITXA TÈCNICA

Títol: La ràbia
Autora: Lolita Bosch
Nº de pàgines: 170
Editorial: Ara llibres
Sinopsis: «Odiar és anar-se’n. Marxar. Fugir. Perdre. Sentir ràbia, en canvi, és sentir-se vençut. És mirar les coses des d’una porta molt petita i molt alta que duu a un món immens que és molt avall i on gairebé tot sembla ser a les fosques. Un món on no saps per què però hi vols tornar a entrar. Fer-lo teu. Potser per trobar-hi l’única porta de sortida. La ràbia és una forma estranya d’esperança.»


OPINIÓ PERSONAL

Abans de tot us aviso que aquesta ressenya serà diferent de les ressenyes normals perquè aquest llibre és diferent, d’alguna forma m’ha donat la sensació d’estar veient un documental sobre el bullying mentre llegia el llibre per la forma en què està fet, així que en aquesta ressenya no puc parlar-vos del llibre com si fos un llibre normal.

En primer lloc he de dir que la novel·la té un fil argumental bastant diferent de la típica novel·la, com ja he dit. És veritat que segueix una història que podríem anomenar la principal, però aquesta es troba intercalada amb diverses reflexions actuals de l’autora sobre el que va passar i amb intervencions de víctimes actuals del bullying que parlen de la seva experiència donant-li aquest aire documental. Encara més, personalment diria que el llibre juga una mica amb la barrera entre ficció i realitat, ja que la història de principal està narrada més a forma de ficció (tot i que està basada en fets reals), mentre que les intervencions de l’autora i les víctimes del bullying d’alguna forma semblen tenir més un format documental. De forma que si busqueu la típica novel·la amb un sol fil argumental i una sola història penso que potser la forma que està organitzat aquest llibre no us acabarà d’agradar, però crec que val la pena fer un esforç.


El tema que tracta l’autora, com ja he dit anteriorment, és el bullying i la veritat és que no és un tema fàcil del qual parlar sobretot per les persones que n’han estat víctimes. Encara més, al saber que tot el que llegeixes no té gens de ficció i que són les pròpies experiències de l'autora, la història es torna molt més impactant, especial i realment et sorprens de la maldat  i crueltat de certes persones, a la vegada que et sents més proper a les reflexions i intervencions de l’autora i tots els altres personatges.

Aquesta és Lolita Bosch, autora del llibre

El llibre és fàcil de llegir, no diré que enganxa i atrapa com la típica novel·la adolescent, però trobo que el tema que tracta és molt interessant i no sempre tens l’oportunitat de poder arribar a comprendre com se sent una persona que ha passat per una situació com aquesta, així que és molt interessant llegir-lo.
Encara més, l’autora no endolceix ni per un segon la realitat, de forma que et transmet els sentiments tal com són i això t’ajuda encara més a comprendre-ho tot. Personalment, he de dir que m’ha agradat el final perquè era el que necessitava després de llegir tot el que havia llegit.


Sincerament, no puc dir res més sobre aquest llibre perquè llavors ja us desvelaria la història, les experiències, les opinions i les coses que passen en el llibre, però si sou persones interessades en temes socials, és una llibre que recomano.

Si busqueu un llibre de crítica social, profund i intens us recomano totalment aquest llibre.

3,5/5



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada